HTML

Továbbiakban...

2009.08.15. 11:10 :: Varázsmogyoró

...a varazsmandula.freeblog.hu-n leszünk. A blog zárt, ha valaki szeretne velünk tartani és még nincs meghívója, itt jelezheti az igényét.

 

5 komment

Költözés

2009.07.24. 12:02 :: Varázsmogyoró

Lassan kezdek hozzászokni, hogy a freeblogot használjam.

Mire itt kitapasztaltam, hogy mi hogy működik, veszem a sátorfámat és az "intimebb" dolgokat átköltöztetem.

Remélem hamarosan a sablonjára is jut majd időm :-)

 

1 komment

Tápi kezdete

2009.07.13. 19:24 :: Varázsmogyoró

Estére már két napja rendesen (18o és 1oo ml) pótol a kisfiam és igaza lett azoknak akik azt mondták, hogy ha éhes lesz majd megeszi a tápszert (vagy ahogy anno Poronty mondta Tápi-t).

A sütőtök a kedvenc, azzal nem játszik csak nyeli mint kacsa a nokedlit. Sajna begyulladt kicsit a szeme, ma voltunk dokinéninél és kaptunk szemcseppet. A nehezén túl van (szerencsére csipásodás nem volt) már egy nap után nem dörzsöli azt a csodaszép kék szemét. Olyan jó lenne ha megmaradna kéknek. Poronty szeme közel 3 évesen bezöldült, de nem az a tiszta zöld, inkább olyan kicsit sárgás. Persze gyönyörű!!!

Ma hatalmasat pancsoltunk a medencében, mert engedtünk bele rendesen meleget (Gil nem volt itthon, így én szabályoztam a hőfokot) Öcsi csak úgy csapdosott, hogy néha alig bírtam tartani. Sajna se fotó, se videó nem készült, mert két gyerek, egy halom víz és csak két kéz, még így is néha kevés volt :-)

Holnap jönnek anyáék egész napra babázni, mert én főzök az egész családnak. Rántott patiszon, husi, karfiol...stb lesz a menü. HELP Utálok aprókat és sokat panírozni, mert egy egész nap szenvedek és két perc alatt elfogy. Persze enni mindenki szereti.

Poronty napok óta megjavult. Nem tudom mi enek az oka, de ha lehet maradjon így!!! Rendet rak, szeretget, okos, ügyes igazi nagykislány. Együtt főzünk, foglalkoztatózunk. Nagyon ügyesen számol. Szerintem akár mehetne is elsőbe szeptembertől. Főképp, hogy 17 kg. Régen ez volt az alsó határ. (felső valszeg nem volt akkor sem) Mikor ő kezdi a sulit, Öcsi akkor kezdi az ovit. De fura!!!

Az előző bejegyzében elírtam a súlyát, még annál is többbb :-)))  8o7o Gramm

(ezen a fránya laptopon ne tudok nullát írni, ezért lesz benne "ó" betű)

 

1 komment

Rohanak a napok

2009.07.10. 22:23 :: Varázsmogyoró

Este van, a két bgyerek alszik. Ritka pillanat, hogy nyugi van és még nincs éjfél :-)))

Megvolt a 6 hós státuszunk, mert a dokinénink szabin lesz, így azt ajánlotta csináljuk meg.

Lénárd 8oo7 gramm, 68 cm hosszú. Meg lettünk dicsérve ismét. Viszont a kajálással gondok vannak, mert a védőnéni szerint már főzelékezni kellene, de mi "csak" anyatejesek vagyunk. A tápszert nem issza meg. Tejpépet már kóstolt, de csak játszik vele. Egyszer sikerült egy kis alma-körte pempővel megetetni, de ennyi... egyre kevésbé elég neki a tejcsi, jó lenne pótolgatni, mert éjszaka újra 3x kelünk, már egészen megszoktam :-(

Nagyon érdeklődő és hatalmasat fejlődött a napokban. Mindent elér, mindenhova eljut, muszály volt visszapakolni a kiságy nagyedik oldalát, mert kell egy hely ahol tuti biztonságban van, ha pl csengetnek vagy ilysmi. Poronty kezdi felfogni, hogy nem hagyhatja szét az apró vickeket-vackokat, mert Öcsi megeszik mindent amit talál.

Megrendeltem a szuperdada könyvet, amiben szerintem nagyon jó dolgok vannak, nem tudományos oldalról megközelítve a gyermek nevelést. (meg egy Nagella szakácskönyv is beugrott, meg egy pónis Porontynak meg két foglalkoztató a nyárra)

Kész lett a varrógép karbantartás, remélem szupi lett a gépem, mert csodaszép anyagokat vettem. Megcsináltattam a nyakláncomat, a tesóm gyermekeit pesztrálgattam elég sokat, mert konyhát felújjítanak. Ma egész nap főzőcskéltem, hogy holnap szadadok legyünk, meg sütit tudjak sütni az új könyvből.

Na szóval, rohannak a napok.....

bocsi az esetleges gépelési hibákért, de új gépen kütyülök, tök furi ezért nincsennek képek se, mert azokat még a régire mentegetem.

 

2 komment

Július eleje

2009.07.03. 18:22 :: Varázsmogyoró

Szinte szünet nélkül üzemelek és így is gyakran van lelkiismeretfurdalásom, hogy mi mindent lehetett volna belepaszírozni egy napba.

A délelőtt mindig nagyon gyorsan eltelik. A délután az időjárás függvénye, de mindig akad program szép számmal. Voltunk lovagolni, nagymamázni, strandolni...stb Ma esett az eső, ezért még nem sikerült kimozdulni, bár a teraszon voltunk egy félórácskát, de az édes kevés a gyerekeknek.

Öcsi strandolt egyet velünk. Kicsit féltem tőle, de nagyon jól sült el minden. Porontyot nem zárhatom be egész nyárra, mert tesója született. Sőt, Öcsi is pancsizott kicsit. Reggel korán mentünk, hogy ne a tűző napon aszalódjunk és legyen jó és árnyékos helyünk. Hétköznap kevesen is voltak, meg a gyerekmedence mellett csak az elvakult szülők telepednek le, inkább csak kísérgetik a gyerekeket. Nálunk a programok rég nem a szülőkről szólnak :-))) Azért én is kaptam egy pohár fincsi csapolt barna sört, mert az a népi hiedelem szerint még jót is tesz :-)

Telefonnal fotóztam, majd lesznek képek.

A hajam továbbra is hullik, valamint elkezdtem diétázgatni. Sok víz, kevesebb kaja. :-(

Valszeg "csak" költözöm és itt lesznek az ált. tudnivalók, ott meg a fotók és a "mélyinterjúk". HA lesz időm átgondolom :-)

2 komment

Lopott percek

2009.06.26. 17:07 :: Varázsmogyoró

Alszik a családom, talán sikerül beszámolnom pár dologról, ami történt a napokban.

A hajhullásomat Varga hajcseppel próbálom megállítani. Naponta 2x kencézek, 3-4 hónapig kell fújdogálni, masszírozni. Remélem használ, mert ha így haladok, akkor nem lesz szükségem fésűre :-)

Minden nap málnát szedek, eszek... keverek be joghurtos krémnek. Lassan málna mérgezésem lesz, de annyira finom. Öcsit nem zavarja szerencsére.

Ő is eszeget néha napján. Kapott már kétszer tejpépet. Ma pedig sütőtökös almát, mert az alma magában nagyon nem ízlett neki. Kb 2-3 teáskanálnyit kap, inkább csak majszolgatja mint eszi, de jól szórakozunk Poronttyal a pofákon amit vág közben.

Nagyon gondolkozom, hogy PicurAnyu után szabadon (rémisztgetésére :-D) én is zárolok, mert hiába nem futottam még bele eszement alakokba, de hallani már sokat hallottam róluk és az is fusztrál kicsit, hogy olyasvalaki is olvasgathat akinek nem nagyon örülnék. Nekem nincs sok olvasóm, nem hiszem, hogy megrázná a blogvilágot a hiányom, de ha valaki továbbra is velem/velünk szeretne maradni, akkor jelezze, mert valszeg a Varázsmandula blogon megtalálhatóak leszünk. Nem tudok mindennap jönni, de azért próbálom tartani az iramot a többiekkel.

 

3 komment

Napjaink képekben

2009.06.26. 11:27 :: Varázsmogyoró

Poronty bicaja, aminek nincs pedálja. Magától pillanatok alatt megtanult felemelt lábakkal menni. Ez átvezetés a kismotor és a rendes bicikli között. Mindenki más szerint hülyeség, de én mikor két pici fiút láttam vele "száguldozni" rögvest beleszerettem. 2-5 év között ajánlják, max 30 kg bír. Nekünk nagyon bejött.

1 komment

Röpülnek a napok

2009.06.24. 11:27 :: Varázsmogyoró

Annyi minden történik, de nincs időm még másra sem, nemhogy írogatni. Próbálok legalább olvasgatni, de sokszor az se megy. :-(

Poronty kapott egy futóbiciklit, amit imád ezért ha kicsit is jobb idő van, azonnal megyünk Futni-Biciklizni.

Öcsi forog, dumál, mosolyog, alszik...stb  Nem vagyok nagy barátja a cuki szónak, de nagyon találó rá, mert az: CUKIPOFA! Zabálni való... cseppet sem vagyok -m elfogult.

Gil próbál segíteni, de sok dolga van, meg mostanság ezerrel autót "épít". Néha jól jönne egy plusz apuka a háznál. :-)

Képekkel jövök, mert fotózok ám rendesen, de videózni sincs már időm, néha főzni sincs, a takarításról meg nem is beszélek.

Az új sláger a sárkányeregetés, már kettőt csináltam, remélem ez a második már tuti lesz, mert az első nagy volt és nehéz, de azért jobb mint a készen vett vagy rendelt dolog, csak Poronty nem tudta egyedül röptetni. No majd ma a kicsit!!!!

Ha lesz egy kis időm és engedik a gyerekek akkor kiegészítek mindent rendesebben, de állandó időhiányban vagyok....

1 komment

Varrás

2009.06.11. 12:30 :: Varázsmogyoró

Eltűnésünk oka, hogy Öcsinek Mei Tai készült. Szerintem egész pofásra sikeredett és kényelmes is lehet, mert Öcsi ma is elaludt a bevásárlás közben.

Végigjártam a boltokat, mert mindig nekikezdek, de nem merek az interneten rendelni főleg használt cuccot.

El elég jó hordozót találtam, ami nem kenguru, inkább csatos MT, de mivel 26.000HUf-ért vesztegették, hát otthagytam. Mivel Öcsi után én most egyenlére nem tervezek több gyermeket, ezért nem ruháznék be házszínezés előtt egy ekkora összegű hordozóba, főleg, hogy az se biztos, hogy szeretni fogja. Poronty anno bömbölt mindnben, amiben csak tudott :-) Próbáltuk háti hordozóban (mint egy fémvázas hátizsák) meg kenguruban is, de kitörte benne a frász.

Én nem vagyok nagy kendő párti, de ezt most ajánlanám mindenkinek, mert tényleg müxik.

Szabásmintát olvasgattam mindenfelé, mindenkitől összeszedtem a tippeket mega trükköket és megszületett egy testreszabott félig csatos MT. Egy nap alatt meglett, mert Gil addig vigyázott a gyerekekre.

Poronty kedvetkapott a hordozáshoz, így készült babaméretben is egy Annabellácskának is. Igazán jól nézünk ki egymás mellett Poronttyal, mindenki viszi a maga kis "csomagját".

Folyt köv

 

 

 Pár nap elteltével kijelenthetem, hogy mindenki nagyon szereti. Lénárd azóta nagyon sokat kenguruzik benne és általában el is alszik. Kényelmes és meleg. Nagyon jó döntés volt, hogy ezt választottam. (veregetem egy kicsit a vállam csendesen :-D)

Ma ballagott a szomszéd lányka, sokat kellett jönni menni a kicsivel és nagyon jól szuperáltunk így együtt. Poronty is rajongó lett velem együtt, csak ő gyakrabban veszi fel-le mint én, mert néha Annabellácska rosszul viselkedik :-))))

Olyan szép ezüst gyűrűt sikerült a szomsz. lánynak venni, úgy örültem neki és még ballagási akció is volt, ezért viszonylag jó áron sikerül hozzájutni. Kinéztem magamnak is egy nagyon szépet, de nem vettem meg. Azóta is fáj érte a szivem. Valszeg a jövőhéten újra "megtekintem" hátha megvan még :-)))

4 komment

4 hós oltás

2009.06.04. 20:07 :: Varázsmogyoró

Öcsi nyekkenés nélkül tűrte, hogy a Dokinéni megszúrta. Olyan Hősies volt, hogy én ilyenről álmodni se mertem, annyira lehet szeretni ezt a gyereket (is)!!!

Ennek örömére nagyot sétáltunk, hogy kipihenje rendesen magát és Poronty is levegőzzön ebéd előtt-után. Anyáéknál ebédeltünk, olyan jó volt, hogy csak ültem és srtepertéltek körölöttünk. (és még mosogatni sem kell ilyenkor)

Remélem láz nélkül megússzuk az estét. Kicsit aluszékonynak tűnik, de semmi több egyenlőre.

 

2 komment

Valszeg lemerültem

2009.06.03. 10:46 :: Varázsmogyoró

A tegnapi napom pocsék volt. Este kb 6x keltünk Öcsivel. Nemtom mi volt a baja. Kicsit a hasa is fájt, álmos se volt, nyűgös viszont igen, be van dugulva kicsit az orra (de szerencsére nincs nagyobb baj)...stb Minden együtt volt és ez nekem olyan volt mint ha szívlapáttal agyonütöttek volna. Fájt mindenem, émelyegtem (Anya megkérdezte, hogy nem vagyok e terhes??!! :-D Nem vagyok) néha öklendeztem, szédültem...stb

Azzal telt a nap, hogy Öcsit lepakoltam és néztem max. az ölemben ült és nézelődött. Semmire nem tudtam magam rávenni. A gyógymód: Este korán leraktuk a gyerekeket aludni, kicsi tv nézés és egy rendes alvás. Öcsi megérezhette, hogy muszály aludnom és csak 2x kelt fel szopizni és már aludt is szépen tovább a KISÁGYÁBAN!!!!! Sajna bánatára muszály voltam berakni, mert amúgy nem pihenünk rendesen és ez lesz a vége, ha nem aludhatok legalább 5 órát egy éjszaka alatt. :-( Szegénykém olyan hideg volt mikor jött szopizni, mert a nagy melegben elpakoltam a hálózsákot a takarót meg lerúgta magáról, így szinte hálás volt mikor hajnalban már nem pakoltam vissza a helyére, hanem mellettem melegedett és aludt majdnem 8-ig!!

Ma be kell hoznom minden lemaradást, nekiestem a dolgoknak, de ha egy nap is kimarad látszik, hogy mennyire be van osztva minden percem.

Letudtuk a csípőszűrést. Még viselnie kellene pár hétig a terpesz betétes rugit, de valszeg inkább marad a napi torna, mert már nagy ahoz, hogy abban feküdjön. (Potom 7000 HUF volt a vizsgálat, de most elsők voltunk, mert Gil 4 órától ott strázsált, mi meg csak 4.45-re mentünk a gyerekkel) A dokinéni mutatott egy cipőt, hogy milyen legyen az első szandi. Sarokemelős, betétnélküli. Kiváncsi vagyok, hogy hol és mennyiért sikerül majd beszerezni.

Poronty ma ment utoljára oviba. Aztán pár nap nagyi és megkezdődik a nyári szünet neki. Ma én megyek érte, elbúcsúzunk, meg összeszedem a holmijait.

 

1 komment

Esős gyereknap

2009.05.31. 14:57 :: Varázsmogyoró

Olyan mocsok dolog, hogy mikor annyi szabadtéri program van és Gil is itthon van, akkor esik az eső. kinéztem több jó helyet is ahová mehettünk volna, de persze így itthon próbálok (főleg) Poronty kedvébe járni.

Ragasztottunk a szőnyegre lovaspályát és az új és a régi pónik versenyeztek ezerrel. Közben Öcsi meg tornázott illetve hellgatta az új Zenélős Kulcstartóját... nagyon vagány, már csak a kocsi hiányzik hozzá.

Persze nem maradhattak el a lovas ajándékok. Könyv meg foglalkoztató és póló is. Sőt! Egy régi kedvenc póni még szárnyakat is kapott :-)))

Más. Annyira hullik a hajam, hogy már kezdek megijedni. Minden tele van vele. Már levágattam jó rövidre, de így is. Remélem nem kopaszodom meg teljesen???

 

1 komment

Elmaradt csípő Uh

2009.05.27. 18:42 :: Varázsmogyoró

17 órától kezdődik az ortopéd rendelés. Időpontot nem adnak, érkezési sorrendben megy a vizsgálat.

Megérkeztünk 17.10 kor, mire beparkoltunk már 17.15 volt és 3-an voltak előttünk. Két gyerekkel tűző napon... megvártuk Gil-t, aki 17.45-kor megérkezett. Ekkor már 8-an vártunk a még meg nem kezdett rendelésre. Megbeszéltük, hogy mivel mindenki éhes, ezért elmegyünk bevásárolni és eszünk, majd visszajövünk a rendelés végére. Na ez nagy ötlet volt... mire visszaértünk még mindig 4-en voltak előttünk. Vártunk és vártunk.... Se be se ki senki 20 perc alatt. Öcsi ébredezni kezdett, a váró gyerekek ordibáltak, szaladgáltak. Félő volt, hogy ha felkel nem bírja ki szopi nélkül. Feladtuk. Csütörtökön van a köv. nap, lehet nekilátunk újból a dolognak, de azt elfelejtettem leírni, hogy azért választottuk ezt a dokinőt és az ő magánrendelését, hogy ne keljen órákat várnunk az SZTK-ban???!!! Még az is lehet, hogy megyünk a kórházba, mert állítólag most ott kell e legkevesebbet várni....

A mai nap jóhíre, hogy vettem egy fehér farmert és egy csíkos felsőt magamnak! Juppijjjé!!! Igaz, hogy 29-es méret, de legalább lesz mit felvennem, mert jelenleg két gatyám jön csak fel rendesen rám, a többiben megfulladok. :-(

3 komment

Bocsánat, de nem működött!

2009.05.25. 14:05 :: Varázsmogyoró

www.youtube.com/watch?v=SIwmnpCOsK8

Poronty éneke a nagyiknak anyáknapjára. Bocsi, köszönöm, hogy jeleztétek, mert én teljesen nyugiban voltam, hogy feltettem a linket.

Szólj hozzá!

Blöki ébredezik

2009.05.25. 13:31 :: Varázsmogyoró

Szegény Blöki túl van a megpróbáltatások nehezén.

most épp a szélfogóban alszik még. A lábán a szemölcs helye ezüst "festékkel" van befújva és meg is dagadt kicsit neki. Olyan elesett volt mikor szóltak, hogy kész van bemehetek hozzá, hogy kishíjján elbőgtem magam :-( Nem értette mi történt, de állítólag kapott fájdalomcsillapítót és nem fog neki fájni. Felszívódó varratot kapott így nem kell menni varratszedésre szerencsére.

Poronty ma ment oviba, kiváncsi vagyok meddig bírja most betegség nélkül???

Öcsi annyira cuki, nagyon nagyfiúsan viseli a megpróbáltatásokat. Hurcolom magammal mindenfelé. Kosárba be, kocsiba be, kosárból ki, babakocsiba be..és vissza. Izzad, fázik mikor milyen idő és napszak van, de egy szava sincs. Imádom.

Éjszaka újra háromszor eszik, nem tom miért de valszeg a kiságy miatt, mert este ha elalszik akkor becsempészem, de ha felriad akko rögtön ki kell onnan szabdulnia és elfoglalja a helyemet. Ilyenkor persze kötelező a szopi is (büntibe kerülök).

Holnap megyünk csípő UH-ra délután. remélem nem lesznek nagyon sokan. Minden napra van valami intézni való. Jó lenne már unatkozni kicsit....

1 komment