HTML

39. hét

2009.01.20. 13:20 :: Varázsmogyoró

MAMA A baba leszáll a kismedencébe, ez az első szülésnél a vajúdás megkezdése előtt, a további terhességeknél alatta történik. A méhnyak felpuhul, és valószínűleg kitágul a méhszáj. Egyes orvosok a terhesség vége felé is végeznek rutinszerű hüvelyi vizsgálatokat. A közhiedelemmel ellentétben a méhnyak állapotából nem lehet következtetni a szülés megkezdődésének időpontjára. Vannak orvosok, akik burokrepesztést végeznek, hogy felgyorsítsák az eseményeket. A szülés megindulása előtti napokban a következőket tapasztalhatod, bár ezek sem mindig pontos előrejelzői a vajúdás kezdetének: * vérzés * a nyákdugó távozása * bújós/fészekrakó ösztön * laza széklet * fogyás * fokozott érvágy Most már nem sok van hátra, kitartás! EZEK MIND VANNAK!

 BABA Tudtad, hogy a magzatvíz még a vajúdás megkezdődése után is háromóránként teljesen kicserélődik? Döbbenetes, nem? Valójában nem tudjuk, mi a magzatvíz, bár annyi bizonyos, hogy részben vizeletből, verítékből és a baba más testnedveiből áll. A kicsi már hetekkel ezelőtt elkezdte a légzést gyakorolni a magzatvízben, készülődvén a nagy eseményre. A baba beleiből a születés utáni első bélmozgások hatására magzatszurok ürül. A magzatszurok fekete, sűrű, kátrányszerű anyag, nehéz letörülni a kicsi popsijáról. Az esetek 30 százalékában a magzatszurok ürítése még a szülés előtt megtörténik. Ez akkor okozhat gondot, ha a baba lenyeli a magzatszurkot, de ez nem valószínű, ha születéskor kellően leszívják a váladékot, amit elvégezhet az orvos vagy a szülésznő, még az otthoni szüléskor is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr7890790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása