HTML

18.hetet "tapossuk"

2008.08.26. 11:16 :: Varázsmogyoró

Hihetetlen néha, de pénteken már 19 hetes leszek :-)  Félidő közeledtével egyre jobban vagyok :-) Az alvással vannak gondok, vagyis inkább csak az elhelyezkedéssel és az éjszakai forgásokkal.

Ezen a héten már jó esélyed van arra, hogy megérezd babád mozgását! A magzat, aki eddig észrevétlenül manőverezett a méhben, általában a 18. és a 22. hét között ad először jelt magáról. Ha nem ő az első gyermek, lehet, hogy már jó ideje lehet érezni a mocorgását, de ha a kismama hasizmai erősek, vagy ha vastagabb deréktájon, a rugdalózás élménye még várathat magára. Sokak szerint a magzat mozgása ebben az időben finom hullámzásra hasonlít; olyan, mintha buborékok szállnának fel a has bőréhez, vagy mintha egy pillangóraj röpködne odabent, de előfordul, hogy az első megnyilvánulása egy erőteljes rúgás vagy bokszolás: "hé, mami, itt vagyok!". (Volt már mindkettő)

A 14 cm-es magzatnak a 18. héten már kifejezetten ember-külleme van. A kezeken és a lábakon ujjbegyek formálódnak, folytatódik az ujjlenyomatok fejlődése. A szemek előre tekintenek, és a retina fényérzékennyé válik. A csontok még lágyak, de már megkezdődött a csontosodás. A törzs hossza eléri a fej nagyságát. Ha a kicsi fiú, megkezdődik a prosztata fejlődése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr70633547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása