HTML

Védő néni újra

2009.02.06. 13:25 :: Varázsmogyoró

Ma kijött a saját védőnénink, mert mikor hazaértünk még beteg volt.

Rávilágított, hogy a gyermek nem tölt elég időt a kiságyában és vissza kellene szoktatni. A feneke kicsit piros, jobban odafigyelni és mással kenni. Este nagyobbakat szoptatni és kevesebbszer akár teával pótolni, mert nagysúlyú (???). Aludnom kéne napközben és többet fejni.

Amit nem is említettem, hogy már párszor előkerült a cumi, mert nem tudtam vele mit kezdeni mikor tele volt a hasa, tisztában a feneke és még mindig sírt. (cumi ellenes vagyok, de kisgyerek mellett az ember ne legyen tele elvekkel, mert rosszabb lesz feladni)

Minden más tökéletes.

Hízott 11 dekát. Egy szopira megeszik 70 grammot, alszik (általában) 2 óra hosszát. Szépet kakil (ezt a védőnő mondta, nem tudom milyen lenne ha csúnyát kakilna) Leesett a köldökcsonkja, de még pár napig ápolgatni kell, és a víz még tabu. A bőre szépen javul, pedig ritkán tudom teljesen bekenni, mert attól kiborul a gyerek. Általában váltva vagy a lába vagy a keze kerül bekencére. Karmol az én drágám, ezért valszeg lassacskán megejtünk egy manikűrt. Nem bukik, inkább csuklik egy sort. Nem mindig sikerül büfizni, mert bealszik a cicin és akkor volt büfi nincs büfi, majd egyszercsak nyüszög párat, anya ugrik felkapni és akkor jön ki a fölös levegő. :-D

Én még mindig vérzek, de aszonta védőnéni, hogy az a jó, mert tisztulok. Hát bírná ki ő... anno ilyenkorra már rendben voltam. UTÁLOM!!!!

Asszem más bajunk nincs. :-)))))

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr73926483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillagbaba 2009.02.06. 22:12:37

Úúúúú! Kár hogy nem lehet váltani.. asszem mondott egy pár szakmailag is nagy hibát.. de mivel "szakmaikolléga" nem bántom....Minden esetre ennyi szép tej mellett tea felejtős és nem kell a kiságyba szoktatni ha ez nektek mindannyiótoknak jó ez így! :-)A vérzés pedig nem biztos, hogy egy tisztulással elintézhető.... Kérdezném - lám kibújt belőlem a védőnő- a színét, mennyiségét...stb de nem tudom mennyire szeretnéd ezt publikálni....Viszont ha gondolod írj egy mélt! :-)

Varázsmogyoró 2009.02.07. 13:15:30

Köszi a lehetőséget, olyan a dolog pont mintha menstruálnék a 3. napon KB, már elég unalmas, de talán egyre kevesebb idővel :-)

Csillagbaba 2009.02.07. 14:40:32

A vérzés mennyiségének napról-napra csökkenni kéne és a színének is halványodni...

Niki- picurAnyu 2009.02.07. 15:51:15

Érdekes a védőnéni. :) A miénk pl. rendesen örült neki, hogy velem alszik, nem pedig a kiságyában.
Nagysúlyú??? Jó, hogy nem fogyóra ítélné szegény Picurkát. :(
Amúgy miért ne fürdethetnéd? Mi köldökcsonkosan is pancsiztunk, igaz, arra vigyáztunk, hogy a köldököt ne érje a víz, és a leesés után még 2 hétig nem árt szintén figyelni erre.
Írtad nálam a sétát is. Nekünk azt mondták, 2 hét után ki lehet vinni a kicsit, sőt, elviekben akár hazamenetel után sem kell mindig a lakásban lenni vele. Szellőztetésnél pedig mindig éppúgy a szobában van, szépen bebugyolálva.
Vérzéshez meg annyit, hogy mi ma vagyunk 15 naposak, és kb. 2 napja kezdett el a vérzés rózsaszínűre változni, és mennyiségre is csökkenni.

Varázsmogyoró 2009.02.08. 16:25:37

Sose mondtam, hogy a toppon van a mi Kati nénink :-))) Próbálok lavírozni a hallottak és a saját megérzéseim között, amit meg nem tudok annak utánajárok. Jó, hogy tudom másnál mit mondtak a védőnénik.
süti beállítások módosítása