HTML

Két hetes nagyfiú

2009.02.11. 07:59 :: Varázsmogyoró

Szépen kezd a család összecsiszolódni, bár néha vannak buktatók :-)

Lénárd szépen alszik éjszaka, ezért nagyon hálás vagyok. Tegnap volt az első nap, hogy kikakilt a pelusból :-) eddig nem volt ilyen típusú balesetünk. Tudni kell, hogy előtte meg lepisilte a pelenkázót. Tiszta röhej, hogy még ez is vicces, pedig a nap végére már szinte minden a mosodában volt. Eddig kétszer bukott nagyobbat, általában inkább csak csuklik vagy büfizik egy hatalmasat.

Reggel Gil megy dolgozni, addig nézelődik vagy a pihenőszékben vagy a kosarában. Mikor keltem Porontyot addigra már alszik, így mi reggelizünk, felöltözünk, mosdunk...stb. Mikor kel Pöttöm addigra mi rendben vagyunk. Poronty játszik, én ha kell főzök vagy babázok. Szellőztetünk, eszünk (mikor megint elaludt), a délután meg általában közös és kötetlen. Gil-t nagyon várjuk haza, de sajna 5 előtt nagyon ritkán ér haza. Este kinek melyik gyerek jut :-) Pöttömöt együtt fürdetjük, ha Poronty RÁÉR (??!!) épp nem mesát néz, akkor ő is ott van velünk. Aztán jön az ő fürdetése és ha marad energiánk akkor mi is lezuhanyozunk :-)))

Amit nem lehet a kicsi mellett az a TV vagy film nézés. Nagyon érzékeny a csendre ha alszik. Poronty mellett ágyút is lehetett dörögetni, sőt szerette ha nincs nagy csend körülötte. Szivesen aludt vendégségben is az ölemben csak hallja a hangokat. Na Lénárd nem ez a fazon. Ő ha aludni akar, akkor legyen csend. Így hát csendben és sötétben vagyunk már 9-től. Legalább mi is pihenünk rendesen.

Vannak negatívumok amikről nem szeretnék elfeledkezni. A csodálatos szoptatásnak is vannak árny oldalai. (leszögezem, hogy szoptatok amíg csak tudok, nem ellene lobbizok, csak sokszor ezekről nem szól a fáma)

-itt vannak a méhösszehúzódások, ami néha felért egy kisebb szülési fájdalommal

-szopi után irány a WC, mert az összehúzódásoktól átázol (közben büfiztesd a gyereket)

-néha nem sikerül olyan pózt felvenni ami kényelmes még tíz perc után is (ez az én hibám)

-utálom a melltertóbetétet, mint minden betétet, de muszály (az AVENT a legbüdösebb mindközül, már 3 félét kipróbáltam)

-néha beszorul a büfi és akkor: Jönnek a gondok, a zűrzavar.... (Junkies után szabadon)

-szopi, büfi, fejés,(néha evés) szopi, büfi, fejés, szopi, büfi,fejés....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folyt:

-én nemtudok zokniban és gatyában lenni az ágyban, mivel én fekve szoptatok ezeket mindig le-fel húzgálom naponta ezerszer

-ahhoz, hogy sok tejcsi legyen enni kell és nem is akármiket (a csokiskeksztől meg olyan szorulásom lett, hogy csak na) nem merek a mérlegre állni :-(

- a hasam még mindig elég nagy (kb. 5 hónapos terhesnek felelek meg)

- nincs időm zuhanyozni, hajatmosni, még néha a fogmosás is gondot okoz...stb

Hirtelen most ennyi jutott az eszembe :-)) Porontyot lepasszoltam 2 napra a nagymamácskájához, azt hittem, hogy tyű de jó lesz, mert csak Lénárddal kell foglalkozni, aki sokat alszik és tiszta Hawaii lesz, hát nincs. Nem akar aludni, enni is sokkal többször eszik mint szokott, érzi, hogy valami más mint szokott lenni :-D

Holnap jön Anya és átveszi a babázást kicsit, én meg végre kimoshatom a hajamat :-)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr82936252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niki- picurAnyu 2009.02.12. 18:30:19

:))) ismerős gondolatok!
boldog hétfordulót!
süti beállítások módosítása