HTML

Túl a 31. héten

2008.11.24. 10:58 :: Varázsmogyoró

MAMA Megnő a hasad, és sajoghatnak a bordáid, valamint a szeméremcsontod is, ahogy a baba egyre nagyobb lesz, és egyre jobban kitölti a rendelkezésére álló helyet. Bár nagyszerű dolog, hogy a kicsi szépen gyarapodik, a mamának számos kényelmetlenséget okoz. Vannak nők, akiket gyakrabban kínoz a gyomorégés, mert a méh eltolja helyükből a belső szerveket, kevesebb helyet hagyva így a gyomornak és tartalmának. EZ NAGYON ÍGY VAN Ezt azzal lehet ellensúlyozni, hogy evés után egy ideig nem fekszik le a kismama. Vannak, akiknek az segít, ha kisebb adagokat esznek, de gyakrabban. Mielőtt bármilyen gyógyszert bevennél, még vény nélkül kaphatót is, beszéld meg a kérdést orvosoddal. Sok nő a terhességnek még ezt a szakaszát is minden kellemetlenség nélkül éli meg, és ez nem jelenti azt, hogy a szervezete nem készül fel a szülésre. Lehet, hogy itt az eltérő fájdalomküszöbről van szó, vagy a sportolás és tevékenység más-más szintjéről, esetlen sok más tényezőről. Örülj, ha ebbe a kategóriába esel.

BABA Ha a séta során, vagy egyszerűen csak úgy, ültében a kismama fullad, vagy nem kap levegőt, elfoghatja az aggodalom, hogy a baba veszélyben van. Ez nincs így. A kicsi a méhlepényből elegendő oxigénhez jut. A baba szivárványhártyája már kitágul és összehúzódik a fényre. A bőr alatti fehér zsírpárnáknak köszönhetően a bőr színe már nem vörös, hanem rózsaszínű, a baba súlya körülbelül 1,5 kilogramm. A kézen a körmök elérhetik az ujjak végét.

Már csak 60 nap van hátra... az egyik szemem sír a másik meg a fent említett okokból nevet.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr71785555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niki- picurAnyu 2008.11.24. 13:15:51

Inkább a 31-en, nem? ,)))

Varázsmogyoró 2008.11.24. 17:34:56

Bocsánat, javítottam!!!

Niki- picurAnyu 2008.11.25. 10:32:59

Nem azért írtam, csak olyan jót nevettem rajta. :)))
süti beállítások módosítása