HTML

Vízöntő gyermek

2008.08.21. 08:54 :: Varázsmogyoró

Ezt Hannánál találtam, remélem nem gond, hogy egy az egyben bevágom ide, de Zsebi és Pötty is VÍZÖNTŐ (Help me!!!!) lesz. Hát, felköthetjük a gatyánkat rendesen!

 

Csecsemő: Az eredetiség és különbözés vágya hamar megnyilvánul a Vízöntő havában született gyermeknél, aki egészében véve boldog, magabiztos, és erős vágy él benne, hogy a saját útját járja. Impulzív természet, nyílt, őszinte tekintetű. Nehéz fegyelmezni a kis Vízöntőt. Rossz alvó, általában korán ébred, és idegességre utaló jeleket mutathat. Szereti, ha körülveszik, a magányt nem tudja elviselni. Ne erőltessünk rá semmit, mert ezzel ellenállásra, lázadásra ösztönözzük. Sokkal jobb, ha kedvességgel próbálkozunk.

Gyermek: Egyéniség, aki a szabadság és a függetlenség híve. A szülőknek sok gondot okozhat a makacsság; a legjobb ellenszer, ha az ellenkezőjét javasoljuk annak, amit valóban szeretnénk. Mindamallett a Vízöntő racionális gondolkodású, s érvekkel mindig meg lehet győzni. Egyértelműen kell vele szemben viselkedni, a kioktatást nem tűri. Jó néven veszi, ha megbeszéljük vele a családi programot. Mindent egyedül akar csinálni. Ez a meglehetősen önálló észjárás jele. Egyáltalán nem viseli el, ha kényszerítik valamire. Társaságban jól érzi magát, de olykor szüksége van arra, hogy egyedül legyen. Barátkozó természetű, csakhogy ez azt is jelentheti, hogy túlságosan naív, hiszékeny. Hasznos lehet, ha fiatalon bevonják jótékonykodásba, ezáltal ugyanis kibontakoztathatja humanizmusát, amely valószínűleg legerősebb és legjobb tulajdonságainak egyike. Ha furcsának tartott dolgok iránt érdeklődik, akkor ne aggódjunk, mert minden vonzza, ami eltér a megszokottól. Szeret beszélni és beszélgetni, hamar teremt kapcsolatot, s szenvedélyességét sem leplezi. Állandóan töpreng, hogy hová kellene még mennie, s mi az, ami még hiányzik az életéből. Állandóan meg akarja változtatni a világot. Törekszik arra, hogy neki minél jobb legyen, mindig megkapja a legújabb és legdivatosabb játékokat. Lázadó természet, de ebben mindig ott van a jobbra való törekvés.

Kamasz: Vitatkozónak mutatkozhat, de csak azért, hogy bizonyítsa egyéniségét. Mindennel ellenkezik, ami a tekintélyt, a fegyelmet jelenti. Legyünk kedvesek és figyelmesek, ugyanis a szülők is bizonyos tekintélyt testesítenek meg. Beszélgessünk vele nyíltan, hallgassuk figyelmesen gondolatait, véleményét. Fontos, hogy egyenrangúként kezeljük.

Tanulás: A szülőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy a gyermeknek valódi szükséglete a másság, ezért a merev előírásokat követő iskola nem lesz megfelelő a számára. Ugyanúgy lehet példás tanuló, mint fegyelmezetlen, közepes eredményt produkáló diák. Szereti a baráti összejöveteleket, a magasröptű eszmecserét. Hozzuk le a realitások talajára, ugyanakkor hagyjuk érvényesülni jó tulajdonságait. Némi erőfeszítés és önfegyelem árán jó magaviseletű lehet. Érzelmi élete bonyolult, ennek kellemetlen következményei lehetnek a tanulásban, ha nem figyelünk rá eléggé. Az alkotómunkát és a természettudományos hajlamot - ha, és amikor megmutatkozik - feltétlenül ösztönözni érdemes. Jó érzéke lehet a színjátszáshoz, de ezt nem szabad felnagyítani.

Pozitív személyiségvonások:

  • Barátságos és humánus
  • Őszinte és hűséges
  • Eredeti és ötletes
  • Független és intellektuális
  • Optimista és önkritikus

Negatív személyiségvonások:

 
  • Féktelen és lázadó
  • Önfejű és kiszámíthatatlan
  • Különc és megközelíthetetlen
  • Állhatatlan, hangulata változékony
  • Ingerlékeny, nem szereti, ha parancsolnak neki
  • Túl idealista

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsmogyoro.blog.hu/api/trackback/id/tr23625531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanna30 2008.08.22. 15:04:22

Szia!
Az biztos, hogy nem leszünk nyugodt anyukák. :)
süti beállítások módosítása